Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області вжито заходів представницького характеру щодо відшкодування шкоди завданої державі внаслідок незаконної порубки дерев на території Володарського району

    

Установлено, що у 2017 році громадянин, за відсутності передбаченого чинним законодавством дозволу, здійснив незаконну порубку 15 дерев вільхи на території Пархомівської сільської ради Володарського району, чим завдав матеріальної шкоди інтересам держави на суму майже 22 тисячі гривень.

Так, вироком суду чоловіка визнанно винним у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 246 езаконна порубка лісу) КК України та призначено покарання у виді штрафу в розмірі 5 100 грн.

Правопорушника, крім кримінальної відповідальності, піддано цивільно-правовій відповідальності та з метою стягнення з нього шкоди, заподіяної державі внаслідок порушення природоохоронного законодавства, Білоцерківська місцева прокуратура звернулась з позовом до суду.

Наразі позовні вимоги місцевої прокуратури судом задоволено в повному обсязі та рішенням суду постановлено стягнути з правопорушника 22 тисячі гривень.

Органи прокуратури Київської області і надалі будуть принципово реагувати на факти заподіяння шкоди державним інтересам.

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2640