Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Органами прокуратури Київської області виявлено численні порушення вимог законодавства в Таращанському ізоляторі тимчасового тримання

    

За результатами проведеної Таращанським відділом Кагарлицької місцевої прокуратури спільно з прокуратурою області перевірки в ізоляторі тимчасового тримання № 9 ГУ НП в Київській області, який розташований у м. Тараща, виявлено численні порушення прав в’язнів на медико-санітарне та матеріально-побутове забезпечення, а також порушення режимних вимог.

Зокрема, в кімнаті для підігріву їжі у шафі працівників ізолятора виявлено заборонені речі, такі як саморобна заточка, невідомі металеві предмети, викрутка та інші.

Також, в ізоляторі не дотримуються умови та температурний режим зберігання лікарських засобів, а термін придатності деяких із них минув ще у липні 2010 року.

Бактерицидна обробка камер ізолятора проводиться під час перебування у них  ув’язнених осіб.

З огляду на викладене, Кагарлицькою місцевою прокуратурою внесено вказівку про усунення зазначених та інших виявлених за результатами перевірки порушень, яка перебуває на розгляді.

Робота щодо забезпечення дотримання прав ув’язнених та законності в спецустановах органів поліції області продовжується та перебуває на особливому контролі керівництва регіональної прокуратури

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 2443