Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області за результатами перевірки виявлено порушення вимог законодавства в ізоляторі тимчасового тримання № 10 в місті Переяслав-Хмельницький

    

Органами прокуратури Київської області постійно вживаються заходи щодо забезпечення прав ув’язнених у спецустановах поліції та дотримання у них вимог законодавства.

За результатами проведеної Бориспільською місцевою прокуратурою перевірки в ізоляторі тимчасового тримання № 10 ГУ НП в Київській області, який розташований у м. Переяслав-Хмельницький, виявлено численні порушення прав в’язнів на медико-санітарне та матеріально-побутове забезпечення.

Так, не проводиться бактерицидна обробка камер ізолятора, а дезінфікуючі засоби в у ньому взагалі відсутні. Стіни, підлога, вікна та санітарно-технічні прилади в камерах брудні, на стінах тріщини.

Крім того, виявлено порушення прав осіб, які утримуються в ізоляторі, на приватність. Ігноруються в установі й правила протипожежної безпеки.

З огляду на викладене, місцевою прокуратурою внесено вказівку про усунення зазначених та інших виявлених за результатами перевірки порушень, яка перебуває на розгляді.

Робота щодо забезпечення дотримання прав ув’язнених та законності в спецустановах органів поліції області продовжується та перебуває на особливому контролі керівництва регіональної прокуратури. 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 2475