Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області затримано громадянина України на території Міжнародного аеропорту «Київ» («Жуляни»), який вербував українок для сексуальної експлуатації в Республіку Польща (ФОТО)

    

У п'ятницю, 14 вересня, прокуратурою Київської області спільно з детективами слідчого управління ГУНП в Київській області та співробітниками Управління боротьби зі злочинами пов’язаними з торгівлею людьми ГУНП в Київській області викрито громадянина України, який вербував та переміщував дівчат, використовуючи їх уразливий стан, з метою їх подальшої сексуальної експлуатації закордоном. При цьому, останньому достовірно було відомо про уразливий стан своїх жертв, який склався внаслідок збігу тяжких особистих та сімейних обставин.

    

Чоловіка затримано на території Міжнародного аеропорту «Київ» («Жуляни») при спробі вивезення на територію Республіки Польща громадянки України для її подальшої сексуальної експлуатації.

Вказану особу затримано у порядку ст. 208 КПК України.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманій особі про підозру.

Кримінальне провадження розпочато за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) КК України.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування триває. 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1929