Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області повідомлено про підозру інженеру-землевпоряднику, яка підробила документи щодо відведення товариству у власність земельної ділянки на території Обухівського району, спричинивши збитки на суму понад 12 млн грн

    

Установлено, що жінка, працюючи інженером-землевпорядником, будучи особою, що здійснює професійну діяльність, пов’язану з наданням публічних послуг, з метою отримання неправомірної вигоди для третіх осіб, в порушення вимог законодавства підробила проект землеустрою щодо відведення у власність земельної ділянки одного із товариств на території Обухівського району. В результаті чого, вказана особа умисно зменшила площу земель для осіб, які мають право на них на понад 500 га вартістю понад 12 млн грн.

Крім того, жінка, знаючи про наявність встановленої для неї ухвалою суду заборони здійснювати будь-які дії та приймати рішення з питань розробки проектів землеустрою та затвердження технічної документації, умисно не виконала зазначену ухвалу.

За процесуального керівництва прокуратури Київської області повідомлено про підозру інженеру-землевпоряднику у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 365-2 КК України (зловживання своїми повноваженнями особою, яка здійснює професійну діяльність, пов’язану з наданням публічних послуг, з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки), ч. 2 та ст. 3 ст. 358 КК України (складання та видача особою, яка здійснює професійну діяльність, пов’язану з наданням публічних послуг завідомо підроблених офіційних документів, що мають юридичне значення та надають певні права, вчинені повторно та за попередньою змовою групою осіб) та ч. 3 ст. 382 КК України (умисне невиконання ухвали суду, яка набрала законної сили, що заподіяло істотну шкоду охоронюваним законом правам і свободам громадян, державним чи громадським інтересам та інтересам юридичних осіб).

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк 8 років з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування триває.

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2586