Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області виявлено численні порушення вимог законодавства в Білоцерківському ізоляторі тимчасового тримання

    

Органами прокуратури Київської області постійно вживаються заходи щодо забезпечення прав ув’язнених у спецустановах поліції та дотримання у них вимог законодавства.

За результатами проведеної Білоцерківською місцевою прокуратурою перевірки в ізоляторі тимчасового тримання № 1 ГУ НП в Київській області, який розташований у м. Біла Церква, виявлено численні порушення прав в’язнів на медико-санітарне та матеріально-побутове забезпечення.

Так, зберігання пакетів з їжею для ув’язнених здійснюється з порушенням умов та санітарних норм, у кухонній кімнаті водонагрівач не працює, у зв’язку із чим миття посуду здійснюється у холодній воді,  приміщення для зберігання лікарських засобів не забезпечено холодильником та пристроями контролю за температурою і відносною вологістю повітря.

Також, не проводиться бактерицидна обробка камер ізолятора, а дезінфікуючі засоби в установі взагалі відсутні. Стіни, підлога, вікна та санітарно-технічні прилади в камерах брудні, також, на стінах тріщини, а фрагменти дерев’яної підлоги позгнивали.

Крім того, виявлено порушення режимних вимог щодо забезпечення належного нагляду за утримуваними в ізоляторі особами. Ігноруються в ізоляторі й правила протипожежної безпеки.

З огляду на викладене, місцевою прокуратурою внесено вказівку про усунення зазначених та інших виявлених за результатами перевірки порушень, яка перебуває на розгляді.

Робота щодо забезпечення дотримання прав ув’язнених та законності в спецустановах органів поліції області продовжується та перебуває на особливому контролі керівництва регіональної прокуратури. 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2300