Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За клопотанням прокуратури Київської області виконувача обов'язків голови Державної служби геології та надр України, якого викрито на отриманні неправомірної вигоди в сумі 3 000 доларів США, взято під варту

    

У середу, 05 вересня, за клопотанням прокуратури Київської області судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із альтернативою внесення застави в розмірі 105 720 гривень виконувачу обов'язків голови Державної служби геології та надр України, якого викрито на отриманні неправомірної вигоди в сумі 3 000 доларів США, яку посадовець вимагав та одержав від представника суб’єкта господарювання за сприяння в одержанні пакету документів, необхідних для здійснення робіт з видобування торфу.

Так, вказану особу викрито прокуратурою Київської області спільно зі співробітниками Департаменту захисту економіки Національної поліції України та слідчого управління ГУ НП у Київській області, у понеділок, 03 вересня.

За процесуального керівництва прокуратури Київської області посадовцю повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбачегного ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди особою, яка займає відповідальне становище) КК України.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 3123