Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області виявлено численні порушення прав засуджених у Бучанській багатопрофільній лікарні

    

Органами прокуратури Київської області постійно вживаються заходи щодо дотримання вимог законодавства в установах виконання покарань та забезпечення прав засуджених, у тому числі на охорону здоров’я.

Зокрема, проведеною Києво-Святошинською місцевою прокуратурою перевіркою в Бучанській багатопрофільній лікарні № 85 філії Державної установи «Центр охорони здоров’я Державної кримінально-виконавчої служби України» в м. Києві та Київській області виявлено порушення прав засуджених на медико-санітарне та матеріально-побутове забезпечення.

Як правило, не дотримуються вимоги законодавства щодо проведення первинного медичного огляду всіх засуджених після їх прибуття до установи, з метою виявлення інфекційних та інших захворювань, а також проходження ними профілактичного медичного огляду перед звільненням. Недостатньою виявилась кількість медикаментів для повного забезпечення ними засуджених, зокрема - знеболюючих та антибіотиків. Встановлено випадки недотримання норм житлової площі на одного засудженого.  

З огляду на викладене, місцевою прокуратурою внесено вказівку про усунення зазначених та інших виявлених за результатами перевірки порушень, яка перебуває на розгляді.

Робота щодо забезпечення дотримання прав засуджених та законності в установах виконання покарань області продовжується та перебуває на особливому контролі керівництва прокуратури Київської області. 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 3272