Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Внаслідок вжитих дієвих заходів прокуратурою Київської області у державну власність повернуто землі сільськогосподарського призначення площею понад 22 га на території Кагарлицького району

    

Кагарлицькою місцевою прокуратурою за результатами моніторингу Єдиного державного реєстру судових рішень встановлено, що рішенням Кагарлицького районного суду у 2017 році визнано за громадянами право довічного успадковуваного володіння на земельні ділянки сільськогосподарського призначення площею понад 22 га вартістю понад 1 мільйон гривень на території Ліщинської сільської ради Кагарлицького району.

Установлено, що вказане рішення суду прийнято всупереч вимог Цивільного та Земельного кодексів України, оскільки право довічного успадковуваного володіння земельною ділянкою на даний час законодавством не визначено, а тому не входить до складу спадщини і фактично припиняється зі смертю особи, якій належало таке право.

Крім цього, розпоряджатися землями державної власності сільськогосподарського призначення за межами населеного пункту наділене Головне управління Держгеокадастру у Київській області, яке судом не було залучено до участі в справі.

Реагуючи на незаконне рішення суду, Кагарлицькою місцевою прокуратурою ініційовано його перегляд в апеляційному порядку.

Так, Апеляційним судом Київської області задоволено апеляційну скаргу місцевої прокуратури  та скасовано вказане рішення районного суду, у позові громадянам відмовлено.

За результатами вжитих місцевою прокуратурою заходів щодо незаконного рішення суду, органами реєстраційної служби скасовано за громадянами  право довічного успадковуваного володіння на земельні ділянки сільськогосподарського призначення площею понад 22 га на території Ліщинської сільської ради Кагарлицького району 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2775