Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області розпочала досудове розслідування за фактом службового підроблення документів при наданні в оренду товариству земельної ділянки лісового фонду площею 2 га у Фастівському районі

    

Під час здійснення заходів представницького характеру, Фастівською місцевою прокуратурою встановлено, що у 2004 році на підставі  рішення Дмитрівської сільської ради надано в оренду товариству земельну ділянку на території Фастівського району площею 2 га для рибогосподарських потреб.

Втім, з'ясовано, що частина вказаної земельної ділянки відноситься до земель державної власності лісогосподарського призначення та перебуває у постійному користуванні державного підприємства «Фастівське лісове господарство».

Таким чином, відведення земельної ділянки в оренду відбулося без зміни цільового призначення земель, з порушенням вимог земельного та лісового законодавства, оскільки земельні ділянки не вилучалися з державного лісового фонду і згода землекористувача на припинення права користування не надавалась.

Реагуючи на виявлені порушення, Фастівською місцевою прокуратурою до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за фактом службового підроблення документів, що стали підставою для надання в оренду товариству земель лісового фонду, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України. 

З метою повернення державі незаконно відчужених земель готуються відповідні позови до суду.

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2250