Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області розпочала досудове розслідування за фактом службового підроблення документів при передачі у власність громадянам земельних ділянок лісового фонду площею майже 1 га у Білоцерківському районі

    

Під час здійснення заходів представницького характеру, Білоцерківською місцевою прокуратурою встановлено, що у 2008 році на підставі ряду рішень Дроздівської та Шкарівської сільських рад Білоцерківського району у приватну власність 6 громадян передано земельні ділянки загальною площею майже 1 га для будівництва та обслуговування житлових будівель та споруд.

 

Втім, вказані земельні ділянки до їх відведення відносились до земель державної власності лісогосподарського призначення та перебували у постійному користуванні державного підприємства «Білоцерківське лісове господарство».

 

Таким чином, відведення земельних ділянок відбулося без зміни цільового призначення земель, з порушенням вимог земельного та лісового законодавства, оскільки земельні ділянки не вилучалися з державного лісового фонду і згода землекористувача на припинення права користування не надавалась.

 

Реагуючи на виявлені порушення, Білоцерківською місцевою прокуратурою до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за фактом службового підроблення документів, що стали підставою для передачі громадянам земель лісового фонду, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України.

 

З метою повернення державі незаконно відчужених земель готуються відповідні позови до суду.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 2663