Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Броварська місцева прокуратура переконала чергового недобросовісного забудовника, що «обійти» Закон не вдасться, в результаті чого останній сплатив до місцевого бюджету Богданівської сільської ради пайову участь у розмірі 75 тис грн

    

Один із забудовників Броварського району, отримавши декларацію про готовність об’єкта до експлуатації, так і не взяв участь у розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населених пунктів вказаної територіальної громади у вигляді пайової участі у розмірі 75 тисяч гривень.

 

Законодавець визначив, що навіть після введення об’єкта до експлуатації та неукладення договору про пайову участь, забудовник зобов’язаний відшкодувати збитки у вигляді упущеної вигоди.

 

За принципової позиції Броварської місцевої прокуратури суд першої інстанції погодився з доводами прокурора та зобов’язав товариство відшкодувати збитки місцевому бюджету Богданівської сільської ради у розмірі 75 тисяч гривень.

 

У свою чергу, суд апеляційної інстанції залишив без змін рішення першої інстанції, з яким погодився і Касаційний господарський суд у складі Верховного суду.

 

Таким чином, упевнившись у тому, що «обійти» Закон забудовнику не вдасться, останній сплатив до місцевого бюджету Богданівської сільської ради пайову участь у розмірі 75 тисяч гривень.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 3155