Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За реагування прокуратури Київської області до державної власності реально повернуто лісову ділянку на території Броварського району з незаконного володіння громадянина вартістю майже 1,5 млн грн

    

Завдяки принциповій позиції Броварської місцевої прокуратури відновлено порушені права держави на землі лісогосподарського призначення. 

Установлено, що в грудні 2012 року рішенням Рожнівської сільської ради  відведено у приватну власність громадянину для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд земельну ділянку вартістю майже 1,5 млн грн за рахунок земель лісового фонду на території Броварського району. 

Втім, відведення вказаної земельної ділянки відбулося з порушенням вимог земельного та лісового законодавства без зміни її цільового призначення, оскільки остання відноситься до земель державної власності лісогосподарського призначення, використовується державним підприємством «Вищедубечанське лісове господарство» для ведення лісового господарства та підприємство, як землекористувач згоду на припинення права користування нею не надавало.

Реагуючи на порушення, Броварською місцевою прокуратурою до суду пред’явлено позов про визнання недійсним рішення Рожнівської сільської ради, скасування рішення  про реєстрацію та витребування земельної ділянки лісогосподарського призначення з чужого незаконного володіння на користь держави в особі ДП «Вищедубечанське лісове господарство».

З огляду на викладене, суд погодився з доводами позову прокуратури, що передача спірної земельної ділянки відбулась з порушенням вимог чинного законодавства.

Позов місцевої прокуратури задоволено в повному обсязі. Наразі реально повернуто в державну власність земельну ділянку лісового фонду вартістю майже 1,5 млн грн на території Броварського району.

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2632