Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Завдяки професійній роботі прокуратури Київської області судитимуть лікаря-гінеколога, яка встановила невірний діагноз та призначила неправильне лікування вагітній жінці, що призвело до тяжких наслідків

    

До одних з приватних клінік в м. Ірпінь звернулась вагітна жінка, якій призначено лікаря акушера-гінеколога та за суміщенням лікаря з ультразвукової діагностики. Вказаний лікар встановила діагноз пацієнту –  загроза самовільного викидня малого терміну вагітності та призначила лікування.

 

Не дивлячись на те, що вагітна жінка почувала себе не добре, лікар-гінеколог продовжила лікування тими ж препаратами. Череза декілька днів, коли стан пацієнтки погіршився, лікар-гінеколог знову провела її огляд та продовжила лікування раніше встановленого діагнозу.

 

У подальшому, через сильні болі внизу живота вагітну жінку госпіталізовано до відділення планування сім’ї та оперативної реабілітації Державної установи «Інститут педіатрії, акушерства і гінекології Національної академії медичних наук України». Лікарі вказаної медичної установи обстежили пацієнтку та встановили вірний діагноз – лівобічна трубна вагітність.

 

Внаслідок неналежного надання медичної допомоги жінка отримала тяжкі тілесні ушкодження у вигляді порушення анатомічної цілісності тканин і органів та їх функцій.

 

Ірпінським відділом Києво-Святошинської місцевої прокуратури затверджено та скеровано до суду для розгляду по суті обвинувальний акт стосовно лікаря-гінеколога за ч. 1 ст. 140 (неналежне виконання медичним працівником своїх професійних обов’язків внаслідок недбалого до них ставлення, що спричинило тяжкі наслідки для хворого) КК України.

 

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 5 років або виправними роботами на строк до 2 років, або обмеженням волі на строк до 2 років, або позбавленням волі на той самий строк.

 

Судом обвинуваченій обрано запобіжний захід у виді особистого зобовязання.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 3635