Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Завдяки принциповій позиції прокуратури Київської області за незаконну порубку лісу громадянин відшкодує сільській раді майже 200 тисяч гривень збитків

    

Прокуратурою Київської області в повній мірі вжиті заходи щодо відновлення незаконно порушених прав територіальної громади, у зв’язку з чим правопорушник відшкодує майже 200 тисяч гривень за збитки, спричинені незаконною порубкою лісу.

 

Так, зловмисник у 2016 році, перебуваючи на земельній ділянці лісового фонду, яка знаходиться на території Лобачівської сільської ради Володарського району, не маючи спеціально-передбаченого діючим законодавством дозволу на порубку дерев, за допомогою бензопили спиляв 82 дерева.

 

Лісоруба визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 246 (незаконна порубка лісу) КК України.

 

Правопорушника, крім кримінальної відповідальності, піддано цивільно-правовій відповідальності та з метою стягення з нього збитків прокуратурою пред’явлено позов, який судом не задоволено.

 

Верховний Суд розглянувши касаційну скаргу прокуратури області визнав обґрунтованими позовні вимоги та постановив в цій справі остаточне рішення стягнувши збитки завдані природнім ресурсам до спеціального фонду місцевого бюджету в розмірі майже 200 тисяч гривень.

 

Прокуратура Київської області і надалі принципово реагуватиме на порушення природоохоронного законодавства.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 2754