Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області пред’явлено позов про повернення державі земельної ділянки навчального закладу в м. Бровари вартістю майже 12 млн грн, яка незаконно надана у користування Міністерству внутрішніх справ України для розташування штабу підрозділу «Беркут»

    

Броварською місцевою прокуратурою під час встановлення підстав для представництва інтересів держави в суді виявлено суттєві порушення вимог земельного законодавства.

Так, з’ясовано, що балансоутримувач дошкільного навчального закладу «Чебурашка» в м. Бровари у 1999 році на виконання спільного наказу Фонду державного майна України та Міністерства внутрішніх справ України передав МВС України заклад освіти для розташування штабу підрозділу «Беркут», який в подальшому рішенням міністерства списано з балансу вказаного підрозділу та знесено. 

Окрім того, у 2005 році рішенням Броварської міської ради надано в постійне користування окремому батальйону міліції особливого призначення «Беркут» ГУ МВС України в Київській області земельну ділянку навчального закладу площею понад 0,5 га вартістю майже 12,5 млн грн для обслуговування нежитлової будівлі закладу.

Втім, незважаючи на те, що діяльність підрозділу міліції «Беркут» припинено, спірна земельна ділянка продовжує перебувати у постійному користуванні ГУ МВС України в Київській області та у державній власності в особі розпорядника Київської обласної державної адміністрації. Більш того, на даний час, на земельній ділянці здійснюється будівництво багатоквартирного житлового комплексу.  

Таким чином, передбачені законом підстави для перебування вказаної земельної ділянки у постійному користуванні правоохоронного органу відсутні, а земельна ділянка використовується всупереч її цільовому призначенню.

Реагуючи на порушення, Броварською місцевою прокуратурою до суду пред’явлено позов про припинення права постійного користування земельною ділянкою дошкільного навчального закладу «Чебурашка» площею понад 0,5 га в м. Бровари в інтересах держави в особі Київської обласної державної адміністрації, у зв’язку з її використанням не за цільовим призначенням.

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 3035