Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області повідомлено про підозру та взято під варту 65-річного чоловіка, який періодично вчиняв розпусні дії по відношенню до малолітньої сусідської дівчинки, яка приїздила на літні канікули до бабусі

    

Установлено, що з 2015 року по липень 2018 року 65-річний пенсіонер, перебуваючи за місцем свого проживання в одному із сіл Яготинського району, періодично вчиняв розпусні дії по відношенню до 11-річної дівчинки, яка на літні канікули приїздила в гості до своєї бабусі та проживала по-сусідству.

Так, зловмисник проводив з малолітньою дівчинкою відверті бесіди на теми інтимних стосунків,  змушував її роздягатися, при цьому чоловік також оголявся та більш того фотографував оголену дитину на камеру свого мобільного телефону.

Малолітня потерпіла розповіла про злочинні дії сусіда своїй знайомій, в результаті чого остання відразу звернулась до правоохоронних органів із заявою.

Під час невідкладного обшуку за місцем проживання пенсіонера виявлено та вилучено мобільний телефон в  якому збереглися зазначені фотографії дівчинки.

Чоловіка затримано у порядку ст. 208 КПК України та за процесуального керівництва Яготинського відділу Бориспільської місцевої прокуратури повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 156 (розбещення малолітньої особи) КК України.

За клопотанням прокуратури підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років або без такого.

Досудове розслідування триває.

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2289