Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області затримано депутата Гостомельської селищної ради, який хотів за хабар у сумі 1 млн гривень виділити землю для поховання померлих та прокурором Київської області Д. Чібісовим затриманому повідомлено про підозру (ФОТО)

    

У середу, 4 липня, під процесуальним керівництвом прокуратури Київської області співробітниками УЗЕ в Київській області ДЗЕ України затримано депутата VII скликання Гостомельської селищної ради на отриманні ним неправомірної вигоди.

 

    

 

Вказаний депутат, знаючи, що людині необхідно 5 місць для поховання, запропонував останньому допомогти у вирішенні питання щодо видачі місць для поховання на кладовищі в смт. Гостомель.

 

Окрім цього, депутат селищної ради запропонував ще додатково 95 місць для поховання, які громадянин в подальшому може продати іншим людям.

 

За свої «послуги» зловмисник зажадав отримати 1 млн гривень хабара, мотивуючи це тим, що він, як депутат селищної ради повпливає на директора комунального підприємства для безперешкодного виділення місць для поховання.

 

Вчора, після отримання частини неправомірної вигоди у сумі 282 500 гривень правопорушника затримано.

 

    

 

Сьогодні, 05 липня, прокурор Київської області Дмитро Чібісов повідомив про підозру депутату VII скликання Гостомельської селищної ради у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 (одержання неправомірної вигоди для себе та третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди) КК України.

 

Досудове розслідування триває.

 

Підозрюваному загрожує покарання у виді позбавлення волі строком до 8 років з конфіскацією майна.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 3353