Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області спільно з СБУ викрито протиправну діяльність групи осіб, які незаконно заволоділи та намагалися продати земельні ділянки на території Вишгородського району площею понад 21 га вартістю майже 8 млн грн

    

Прокуратурою Київської області спільно зі співробітниками Служби безпеки України викрито протиправну діяльність групи осіб, які незаконно заволоділи та намагалися продати земельні ділянки загальною площею понад 21 га на території однієї із сільських рад Вишгородського району.

Установлено, що шахраї підшукали підставних осіб серед малозабезпечених верств населення та, ввівши в оману 179 студентів за грошову винагороду, заволоділи їх правом, передбаченим Конституцією України, на отримання землі в особисте користування.

В подальшому, зловмисники з метою власного збагачення продавали жителям Київщини землю за вартістю понад 40 тис грн за одну земельну ділянку.

Так, у рамках досудового розслідування кримінального провадження, проведено 8 санкціонаваних обшуків за місцем проживання та розташування офісних приміщень осіб, причетних до вчинення кримінального правопорушення у м. Києві та Київській області і вилучено державні акти на право власності, витяги про незаконну реєстрацію земельних ділянок, та іншу документацію, що підтверджує їх протиправну діяльність.

За клопотання прокуратури області накладено арешт на 224 земельні ділянки у складі 23 садових товариств, оціночна вартість яких на момент незаконного набуття їх у власність становила майже 8 млн грн.

Наразі за процесуального керівництва прокуратури Київської області 3 особам повідомлено про підозру у вчинені кримінального правопорушення за ч. 4 ст. 190 (шахрайство) КК України.

Досудове розслідування триває.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Прокуратурою Київської області вживаються заходи щодо повернення земельних ділянок у державну власність.

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 3374