Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За принципової позиції прокуратури Київської області товариство сплатить заборгованість за оренду 400 м2 нерухомого майна у м. Славутич, що належить державному закладу Міністерства охорони здоров’я

    

Установлено, що між Регіональним відділенням Фонду державного майна України по Київській області з товариством укладено договір оренди нерухомого майна, що належить до державної власності.

Так, відповідно до умов договору в строкове платне користування передається нежитлове приміщення у м. Славутич площею майже 400 м2  вартістю понад 700 тис грн, що перебуває на балансі Державного закладу «Спеціалізована медико-санітарна частина № 5 Міністерства охорони здоров’я України».

Відповідно до умов договору орендар повинен щомісячно сплачувати державному закладу охорони здоров’я орендну плату за користування приміщенням.

Однак, установлено, що товариство з серпня 2017 року перестало сплачувати орендну плату, що призвело до заборгованості у розмірі майже 80 тис грн.

Реагуючи на виявлені порушення, Славутицьким відділом Броварської місцевої прокуратури заявлено позов в інтересах держави в особі Міністерства охорони здоров’я України та Державного закладу «Спеціалізована медико-санітарна частина №5» до товариства про стягнення заборгованості за договором оренди майна, що належить до державної власності.

Завдяки вжитим заходам прокуратури задоволено пред’явлений позов та до державного закладу Міністерства охорони здоров’я присуджено до стягнення заборгованості на суму майже 80 тис грн.

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2223