Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Завдяки прокуратурі Київської області поновлено порушені права органу місцевого самоврядування на отримання коштів пайової участі для розвитку інфраструктури с. Святопетрівське, наразі одним із забудовників сплачено понад півмільйона гривень до місцевого бюджету

    

Установлено, що одному із забудовників на території Святопетрівської сільської ради Києво-Святошинського району Державною архітектурно-будівельною інспекцією України зареєстровано декларацію, відповідно до якої введено в експлуатацію 63-квартирний житловий будинок з вбудованими нежитловими приміщеннями.

 

Однак, в порушення вимог містобудівного законодавства забудовником, який, маючи обов’язок взяти пайову участь у розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури с. Святопетрівське, ухилився від укладення відповідного договору з органом місцевого самоврядування.

 

Реагуючи на виявлені порушення, Києво-Святошинською місцевою прокуратурою до суду пред'явлено позов про стягнення збитків у вигляді упущеної вигоди.

 

У ході розгляду вказаної справи товариство уклало договір пайової участі із Святопетрівською сільською радою та добровільно відшкодувало до місцевого бюджету села понад півмільйона гривень.

Таким чином, завдяки органам прокуратури Київської області до місцевого бюджету Святопетрівської сільської ради повернуто кошти пайової участі для розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населеного пункту.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2809