Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області викрито організовану групу «професійних» вимагачів, які змушували потерпілих віддавати їм гроші за неіснуючі борги, погрожуючи при цьому зарубити сокирою і залякуючи осіб таким чином, що деякі навіть хотіли накласти на себе руки (ФОТО, ВІДЕО)

    

У вівторок, 22 травня, прокуратура Київської області спільно зі співробітниками Департаменту захисту національної державності СБУ викрила та затримала організовану злочинну групу з 5 осіб, яка спеціалізувалась на виконанні замовних злочинів, а саме вимаганні неіснуючих боргів.  До складу ОЗГ входили представники різних етнічних груп.

 

 

Get the Flash Player to see this player.

 

 

    

 

Так, встановлено, що зловмисники отримували замовлення від бізнесменів та звичайних громадян щодо вимагання грошових коштів в рахунок «боргів». Під час втілення в життя своїх злочинних планів зловмисники залякували потерпілих, погрожуючи тим, що зарубають їх сокирою. Потерпілі сприймали ці угрози як реальні і переймаючись за своє життя віддавали гроші, а один з потерпілих навіть хотів вкоротити собі віку.

 

    

 

У ході досудового розслідування здобуто докази, що члени ОЗГ отримали замовлення від комерсанта «вибити» 20 тисяч доларів США з його бізнес-партнера, які той начебто заборгував. Під час чергової передачі грошових коштів у сумі 18 тисяч доларів США зловмисників затримано правоохоронними органами.

 

    

 

На даний час тривають невідкладні слідчі дії.

 

    

 

Встановлено 4 потерпілих від діяльності цього злочинного угрупування.

 

Досудове розслідування за ч. 4 ст. 189 (вимагання) КК України триває.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 383