Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області повідомлено про підозру службовцю, який вимагав неправомірну вигоду у підприємця за надання в оренду другого поверху приміщення Бориспільської дільниці водного господарства (ФОТО)

    

Установлено, що в середині квітня 2018 року, до виконуючого обов’язки начальника Бортницького міжрайонного управління водного господарства імені Гаркуші М.А. звернувся громадянин щодо отримання в оренду другого поверху приміщення, розташованого в м. Бориспіль за місцем розташування Бориспільської дільниці водного господарства, для відкриття логістичного центру.

 

Будучи розпорядником майна вказаного управління, службовець повинен був погодити договір оренди приміщення з Державним агентством водних ресурсів України, однак, з метою власного збагачення вирішив обійти законну процедуру.

 

Так, шляхом використання свого службового становища, зловмисник повідомив підприємцю про те, що необхідно укласти договір оренди невеликої частини вказаного приміщення із заниженими обсягами його площі, а за користування повністю другим поверхом необхідно буде систематично щомісяця сплачувати «орендну плату» готівкою особисто йому.

 

У подальшому, зловмисник, перебуваючи у своєму службовому кабінеті, одержав від громадянина першу частину неправомірної вигоди в розмірі 8 тисяч гривень.

 

    

 

За процесуального керівництва Броварської місцевої прокуратури зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (у одержанні службовою особою неправомірної вигоди, проханні надати таку вигоду для себе за вчинення службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду з використанням наданого їй службового становища, поєднане із вимаганням неправомірної вигоди) КК України. 

 

    

 

Підозрюваному загрожує покарання у виді позбавлення волі до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

 

Досудове розслідування триває.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 2854