Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Під час зустрічі прокурора Київської області Дмитра Чібісова із представниками Консультативної місії Європейського Союзу презентовано концепцію електронного кримінального провадження, яка суттєво змінить якість роботи правоохоронних органів (ФОТО)

    

Прокурор Київської області Дмитро Чібісов у середу, 16 травня, презентував представникам Консультативної місії Європейського Союзу в Україні концепцію електронного кримінального провадження на базі Єдиного реєстра досудових розслідувань.

 

    

 

На презентації були присутні IT-консультанти з Atos Consulting, експерти КМЄС, прокурор Київської області, перший заступник прокурора Київської області та начальники відділів прокуратури області.

 

У вступному слові прокурор Київської області Дмитро Чібісов наголосив на тому, що електронне кримінальне провадження значно полегшить процедуру надання вказівок слідчому та здійснення контролю за їх виконанням, позбавить необхідності витребовування для вивчення кримінальних проваджень, та призведе до значної економії часу, фінансових витрат на доставку проваджень процесуальному керівнику та їх повернення слідчому – все буде в електронному форматі без зайвої паперотворчості, зійдуть нанівець корупційні ризики та бюрократизм.

 

    

 

«Саме завдяки реалізації цього проекту підвищиться оперативність розкриття злочинів. Наприклад, людині нанесли тілесні ушкодження ножем із червоною рукояткою, слідчий вносить ці відомості до електронного кримінального провадження і йому надається перелік справ, в яких раніше фігурував такий ніж», - повідомив Дмитро Чібісов.

 

Підсумовуючи прокурор області наголосив, що впровадження електронного кримінального провадження вдосконалить взаємодію між правоохоронними структурами та судами, внаслідок зведення баз даних, що призведе до оперативності опрацювання та передачі інформації між силовими структурами.

 

Представники КМЄС подякували за яскраву презентацію та запевнили, що нададуть всебічну підтримку для впровадження в життя вказаної концепції.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

кількість переглядів: 2522