Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області не дала знищити 15 га лісу в м. Ірпінь, який на підставі незаконної заяви Ірпінського міського голови був відчужений з власності держави у комунальну власність під забудову

    

За принципової позиції прокуратури Київської області Київським апеляційним адміністративним судом відхилено апеляційні скарги Ірпінської міської ради та Головного територіального управління юстиції у Київській області на рішення суду першої інстанції, яким задоволено позов прокуратури про скасування державної реєстрації права комунальної власності на земельну ділянку лісового фонду площею 15 га з цільовим призначенням «для будівництва багатоповерхових житлових будинків та громадської забудови».

 

Як повідомлялося раніше, на підставі заяви Ірпінської міської ради державним реєстратором внесено запис про державну реєстрацію права комунальної власності на спірну земельну ділянку без відповідної правової підстави. Водночас, прокуратурою доведено, що вказана земельна ділянка на законних підставах перебуває у власності держави та у постійному користуванні ДП «Київське лісове господарство» для лісогосподарських потреб.

 

Крім того, Ірпінською міською радою під час подання заяви до державного реєстратора проігноровано той факт, що спірна земельна ділянка вже була предметом судового спору. Зокрема господарським судом Київської області ще у 2012 році скасовано рішення міськради про зміну цільового призначення вказаної земельної ділянки з «лісогосподарського призначення» на «для будівництва багатоповерхових житлових будинків та громадської забудови» та визнано недійсними видані на його підставі правовстановлюючі документи.

 

Таким чином, завдяки наполегливій роботі прокуратури Київської області попереджено можливість забудови чергової земельної ділянки лісогосподарського призначення.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 1915