Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За наполегливої позиції прокуратури Київської області визнано недійсним договір купівлі-продажу приміщення їдальні Димерської гімназії, яку незаконно використовував підприємець під магазин побутової техніки та будівельних матеріалів, не дивлячись на те, що діти були фактично позбавлені місця для харчування

    

У 2006 році посадовими особами виконкому Димерської селищної ради надано дозвіл на продаж приміщення їдальні Димерської гімназії площею 88 м². У подальшому, Фондом комунального майна Вишгородського району вказане приміщення було відчужено фізичній особі-підприємцю, яка у свою чергу розмістила там магазин для продажу побутової техніки та будівельних матеріалів.

 

За наявності порушень вимог Закону України «Про приватизацію державного майна» та Закону України «Про освіту» прокуратурою Київської області пред’явлено позовну заяву щодо визнання незаконними та скасування рішень, визнання недійсним договору купівлі-продажу та повернення приміщення їдальні до комунальної власності.

 

Прокуратурою Київської області встановлено, що на даний час учні Димерської гімназії взагалі позбавлені приміщення, яке б забезпечувало їх харчуванням, до того ж приміщення гімназії розраховано на 280 учнів, а зараз у ній навчається 360 учнів.

 

Верховним судом підтримано правову позицію прокуратури Київської області щодо незаконності приватизації нерухомого майна навчального закладу, завдяки вжитим заходам до комунальної власності повернуто приміщення їдальні, відтепер учні гімназії зможуть повноцінно харчуватися.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2234