Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області викрила підпільний цех у Сквирському районі з масового виробництва сурогатного алкоголя з незамерзаючої рідини для автомобілів (ФОТО)

    

Прокуратурою Київської області спільно зі співробітниками ГУ ДФС в Київській області, у рамках розслідування кримінального провадження розпочатого за ч. 2 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) КК України, проведено санкціонований обшук у суб’єкта господарювання в Сквирському районі.

 

    

 

За результатом проведення слідчих дій припинено діяльність підпільного виробництва і розповсюдження алкогольних та спиртовмісних виробів, шляхом технологічної переробки незамерзаючої рідини для автомобілів.

 

    

 

Так, під час обшуку виявлено та вилучено спиртовмісну рідину у загальній кількості майже 70 тисяч літрів, полімерні кубовики з рідиною із характерним запахом спирту у загальній кількості 17 тисяч літрів, ректифікаційну колону, 2 вертикальні цистерни об’ємом по 20 тисяч літрів, 5 горизонтальних бочок (цистерн) об’ємом 15 тисяч літрів, спиртовмісну продукцію в полімерних пляшках (омивач скла, розпалювачі спиртові, гелеві та інше), документи та чорнові записи, комп’ютерна техніка, барвники та вимірювачі спирту.

 

    

 

   

 

 

Вартість вилучених товарно-матеріальних цінностей становить майже 30 млн гривень.

 

На даний час тривають невідкладні слідчі дії, а також вирішується питання щодо направлення до суду клопотання про арешт вилучених товарно-матеріальних цінностей.

 

Досудове розслідування триває.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 2913