Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області, відреагувавши на порушення вимог чинного законодавства, звернулась з позовними вимогами до суду з вимогою повернути державі 53 га земель, які безпідставно надані фізичній особі для ведення фермерського господарства

    

Бориспільською місцевою прокуратурою виявлено порушення вимог Законів України "Про фермерське господарство" та "Про оренду землі" під час відведення земельних ділянок для ведення фермерського господарства на території Баришівського району.

 

Так, Головним управлінням Держземагентства у Київській області у 2014 році надано в оренду фізичній особі на позаконкурентній основі земельні ділянки загальною площею понад 53 га.

 

Разом з цим, вказана фізична особа ще у 2013 році вже отримала у користування земельні ділянки на території Баришівського району на позаконкурсній основі для створення та ведення фермерського господарства, реалізувавши таким чином законне право на отримання земельних ділянок для вказаних цілей без проведення земельних торгів.

 

Відсутність належної перевірки та формальний підхід ГУ Держземагентства, як розпорядника вказаної категорії земель, у даному випадку створили передумови для невиправданого, штучного використання процедури створення фермерського господарства як спрощеного, пільгового порядку одержання іншими приватними суб'єктами в користування земель державної чи комунальної власності поза передбаченою законом обов'язковою процедурою земельних торгів.

 

З метою повернення незаконно переданих земель у державну власність  Бориспільською місцевою прокуратурою пред’явлено позов з вимогами визнати недійсними та скасувати накази Головного управління Держгеокадастру у Київській області та договори оренди земельних ділянок.

 

На даний час справа перебуває на розгляді в суді.

 

Захист інтересів держави у сфері земельних відносин залишається одним із пріоритетних напрямків роботи органів прокуратури.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 2425