Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За підтримки державного обвинувачення прокуратурою Київської області до 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна засуджено працівника виправної колонії, який за грошову винагороду погодився пронести засудженій особі заборонені речі

    

Прокуратурою Київської області в суді доведено вину інспектора відділу нагляду і безпеки Білоцерківської виправної колонії УДПтС України в м. Києві та Київській області у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 15 ч. 2 ст. 307 (незакінчений замах на збут наркотичних засобі у місця позбавлення волі) та ч. 1 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

 

Так, службовець отримав  3 тисячі гривень за передачу засудженій особі психотропної речовини та мобільного телефону. Після отримання неправомірної вигоди правопорушника затримано.

 

Завдяки принципової позиції державного обвинувача працівника колонії визнано винним у інкримінованих злочинах та призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі з конфіскацією 1/3 майна, з позбавленням права займати посади в Державній пенітенціарній системі України, правоохоронних органах, органах державної влади і місцевого самоврядування України строком на 3 роки та позбавлено спеціального звання – старший сержант внутрішньої служби.

 

На цей час прокуратурою Київської області вирішується питання щодо оскарження вироку за мякістю призначеного покарання.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 2190