Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області скеровано до суду обвинувальний акт стосовно екс-начальника управління Держкомзему в Іванківському районі, який зловживаючи службовим становищем, за підробленими документами, незаконно відчужив земельні ділянки лісового фонду загальною площею близько 6 га, вартістю майже 9 млн грн під виглядом земель запасу

    

Установлено, що колишній начальник управління Держкомзему в Іванківському районі, зловживаючи службовим становищем, достовірно знаючи, що земельні ділянки площею майже 6 га, які відводяться у власність громадянам для ведення особистого селянського господарства частково належать до земель  лісового фонду, підписав, скріпив гербовою печаткою управління і видав довідку по формі 6-зем, виготовлену невстановленою слідством особою, яка містила завідомо неправдиву інформацію про те, що земельні ділянки знаходяться за межами населеного пункту на території Страхоліської сільської ради Іванківського району і рахуються як землі запасу.

 

Вказані дії відбулися з порушенням вимог Земельного кодексу України.

 

Броварською місцевою прокуратурою скеровано до суду для розгляду по суті обвинувальний акт стосовно вказаного екс-службовця за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених  ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України.

 

За вчинене правопорушення колишньому посадовцю загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до 3 років, та штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

Окрім цього, прокуратурою пред’явлено позов з вимогою повернути вказані землі з незаконного користування.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 2279