Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області повідомлено про підозру у вчиненні особливо тяжкого злочину екс-власнику одного з товариств, який незважаючи на рішення суду, яке набрало законної сили, незаконно заволодів нерухомим комунальним майном у центрі м. Бориспіль вартістю понад 7,6 млн грн

    

Бориспільською місцевою прокуратурою, під час реалізації своїх повноважень на стадії виконання судових рішень, виявлено факт шахрайського заволодіння нерухомим комунальним майном в особливо великих розмірах.

Установлено, що судовим рішенням, прийнятим за позовом прокуратури  та яке набрало законної сили, визнано право комунальної власності Бориспільської районної ради на будівлю, яка знаходиться в центрі м. Борисполя вартістю понад 7,6 млн гривень.

Незважаючи на існуюче законне судове рішення, екс-власник одного з товариств незаконно зареєстрував за своїм підприємством право приватної власності на вказану будівлю. У подальшому, приміщення було документально поділено, декілька разів відчужено на користь третіх осіб та щодо нього укладено договори іпотеки.

За вказаним фактом Бориспільською місцевою прокуратурою повідомлено про підозру зловмиснику у вчиненні кримінального правопорушенння, передбаченого ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах) КК України.

Досудове розслідування триває, підозрюваному загрожує покарання у виді позбавлення волі строком до 12 років з конфіскацією майна.

Окрім цього, апеляційним судом Київської області задоволено позов прокурора про витребування вказаної будівлі з чужого незаконного володіння, а також про визнання недійсними ряду правочинів.

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 3067