Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За клопотанням прокуратури Київської області громадянину Ісламської Республіки Іран, який перебуває в розшуку по лінії Інтерполу за вчинення низки порушень кодексу законів США, обрано запобіжний захід у вигляді тимчасового арешту строком на 40 діб, незважаючи на спроби представників дипломатичних установ, адвокатів та інших невстановлених осіб чинити тиск на правоохоронні органи

    

У квітні поточного року виявлено та затримано громадянина Республіки Іран 1977 року народження, відносно якого відбулось спрацювання бази даних «Інтерпол».

 

Зазначений громадянин, на якого накладено персональні санкції, перебуває в міжнародному розшуку з метою арешту та подальшої екстрадиції до Сполучених Штатів Америки для притягнення до кримінальної відповідальності за вчинення низки злочинів, у тому числі і за протиправний експорт і спробу здійснити експорт в країну, на яку накладено ембарго.

 

Громадянин Ісламської Республіки Іран, з метою уникнення покарань, намагався імітувати захворювання, щоб його помістили до лікарні.

 

Окрім цього, представники дипломатичних установ, 8 адвокатів затриманого та інші невстановлені особи намагалися чинити тиск на правоохоронні органи України і фактично хотіли забрати цю особу без проведення законних процесуальних дій.

 

Незважаючи на спробу Бориспільського міськрайонного суду звільнити вказану особу, Білоцерківський міськрайонний суд задовольнив клопотання прокуратури щодо обрання затриманому запобіжного заходу у вигляді тимчасового арешту строком на 40 діб.

 

Прокуратура Київської області наголошує, що продовжує боротьбу спільно з іншими країнами світу проти транснаціональної злочинності винятково на підставі чинного законодавства.

 

Триває екстрадиційна перевірка.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 2644