Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області наполягає на реальній мірі покарання матері, яка за 35 тисяч доларів США хотіла продати свого 2-річного сина

    

Наприкінці жовтня минулого року співробітники прокуратури Київської області спільно зі слідчим управлінням та управлінням боротьби зі злочинами пов’язаними з торгівлею людьми ГУНП в Київській області затримали 22-річну дівчину, яка намагалась за 35 тисяч доларів США продати свого дворічного сина.

 

За процесуального керівництва прокуратури Київської області горе-матері було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) КК України.

 

Прокуратурою Київської області 26.12.2017 скеровано до Києво-Святошинського районного суду обвинувальний акт стосовно вказаної матері.

 

У ході судового розгляду обвинувачена вину визнала в повному обсязі та надала ґрунтовні показання в суді.

 

За результатом судового розгляду прокуратура Київської області орієнтувала суд на призначення покарання у виді позбавлення волі строком на 8 років.

 

Однак, судом призначено покарання з застосуванням ст. 69 КК України у виді 5 років позбавлення волі. На підставі ст. 75 КК України суд звільнив горе-матір від відбування покарання з іспитовим строком на 3 роки, з подальшим накладенням обов’язків, передбачених ст. 76 КК України.

 

Принципово не погоджуючись із вказаним рішенням суду прокуратура Київської області оскаржить його в апеляційній інстанції.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 3110