Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області вимагає стягнути з забудовника на користь Великодимерської селищної ради понад 1 млн гривень коштів пайової участі

    

Установлено, що один із забудовників на території Великодимерської селищної ради отримавши декларацію про готовність об’єкта до експлуатації так і не взяв участь у розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населених пунктів вказаної територіальної громади у вигляді пайової участі.

 

При цьому, боржник на численні звернення селищної ради повідомив, що оскільки обєкт введено до експлуатації, то він не повинен сплачувати пайову участь. Керівництво замовника будівництва сподівалося, що їм вдасться обійти Закон та уникнути сплати коштів у сумі понад 1 млн гривень.

 

Проте, Законодавець визначив, що навіть після введення об’єкта до експлуатації та неукладення договору про пайову участь, забудовник зобовязаний відшкодувати кошти пайової участі.

 

Реагуючи на виявлені порушення, Броварська місцева прокуратура звертається з позовом в інтересах держави до забудовника про відшкодування коштів пайової участі у розмірі понад 1 млн гривень до місцевого бюджету Великодимерської селищної ради.  

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

 

кількість переглядів: 2784