Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокурор Київської області Дмитро Чібісов під час брифінгу повідомив подробиці припинення діяльності злочинної організації у складі 7 осіб, серед яких троє адвокатів, яка незаконно привласнила земельну ділянку ДП «Радіопередавальний центр» площею понад 115 га, а стратегічне обладнання центру для держави, за допомогою якого радіосигналом було покрито 95 % відсотків території України, знищила (ФОТО)

    

У п’ятницю, 30 березня, у прокуратурі Київської області відбувся спільний брифінг прокурора Київської області Дмитра Чібісова та начальника СУ ГУНП в Київській області Сергія Рекуна.

 

 

Дмитро Чібісов підкреслив, що співробітниками прокуратури Київської області спільно зі співробітниками Слідчого управління ГУНП в Київській області за оперативного супроводження співробітників Головного управління по боротьбі з корупцією і організованій злочинності Служби безпеки України затримано 7 осіб, серед яких троє адвокатів, колишній в.о. керівника концерну «РРТ», екс-керівник Держспецзв’язку України, колишній в.о. начальника Держгеокадастру в Київській області, колишній арбітражний керуючий та директор ДП «Радіопередавальний центр».

 

    

 

За попередньою змовою, вказані особи, упродовж 2013 року незаконно привласнили земельну ділянку ДП РПЦ площею понад 115 га в м. Бровари вартістю майже 120 млн грн.

 

 

Крім того, зловмисники за півроку до незаконної анексії АР Криму, окупації Донецької та Луганської областей, попри існуюче мобілізаційне завдання на передачу радіосигналу в особливий період часу, незаконно знищили працююче обладнання ДП «Радіопередавальний центр» за допомогою якого радіосигналом було покрито 95 % відсотків території України, у тому числі окуповані території.

 

«Спільними зусиллями правоохоронніх органів вказана незаконна діяльність осіб була припинена. До спецоперації залучено біля 200 співробітників правоохоронних органів, проведено понад 2 десятка обшуків, які проходили на території Київської, Черніговської, Одеської областей та в м. Києві" – повідомив Дмитро Чібісов.

 

«На території колишнього Радянського Союзу всього було лише три таких об’єкта – один з них це РПЦ в м. Бровари» – наголосив прокурор Київської області.

 

За процесуального керівництва прокуратури Київської області 7 затриманим особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень,  передбачених ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 4 ст. 28 ч. 5 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому в особливо великому розмірі у складі злочинної організації), ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки вчиненому у складі злочинної організації), ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом вчиненому в особливо великому розмірі у складі злочинної організації) КК України.

 

На даний час за клопотанням прокуратури Київської області підозрюваним у Шевченківському райсуді обираються запобіжні заходи. Так, діючому адвокату обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

 

У суботу, 31 березня, о 14:00 годині, в Шевченківському районному суді столиці обиратимуть запобіжний захід організатору злочинної організації.

 

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

 

Досудове розслідування триває.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 6183