Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області знешкоджено організоване злочинне угрупування, у складі 3 осіб, яке за грошову винагороду в сумі близько 3 000 доларів США організовувало перетин державного кордону України мешканців Індії, Пакистану, АР Крим, країн Близького Сходу та можливо причетних до участі у незаконних збройних формувань так званих «ЛНР» і «ДНР»

    

У середу, 28 березня, прокуратурою Київської області спільно зі співробітниками СУ ГУНП в області та ГУ БКОЗ Служби безпеки України знешкоджено організоване злочинне угрупування з транснаціональними зв’язками у складі 3 осіб, які займались організацією перетину державного кордону України мешканців Індії, Пакистану, АР Крим та країн Близького Сходу та можливо причетних до участі у незаконних збройних формувань так званих "ЛНР" та "ДНР".

    

У ході досудового розслідування встановлено, що фігуранти кримінального провадження займались організацією перетину державного кордону особам, які мали намір перетнути державний кордон України. Окрім цього, члени організованої групи займались виготовленням підроблених паспортів, шенгенських віз, свідоцтв про народження, посвідок проживання на території України, а також виготовляли документи для проживання в АР Крим.

За свої послуги члени ОЗУ брали грошові кошти в сумі близько 3 000 доларів США.

    

У ході проведених санкціонованих обшуків за місцем проживання фігурантів виявлено та вилучено техніку, засоби для виготовлення підробних документів, а також 2 пістолети-кулемети, 5 пістолетів та 1300 патронів різного калібру.

  

Наразі особи затримані у порядку ст. 208 КПК України, проводяться невідкладні слідчі дії, вирішується питання щодо повідомлення затриманим особам про підозру.

 

    

    

                                                   

Досудове розслідування за ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене організованою групою) КК України триває.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі строком до 9 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 2867