Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Завдяки високопрофесійним діям та плідної співпраці прокуратури Київської області та поліції розкрито зухвале вбивство багатодітної мати в м. Фастів, вчинене на замовлення – наразі замовники та виконавці затримані, їм повідомлено про підозри

    

У п’ятницю, 16 березня, у прокуратурі Київської області відбувся спільний брифінг прокурора Київської області Дмитра Чібісова та начальника ГУНП в Київській області Дмитра Ценова щодо подробиць розкриття резонансного вбивства багатодітної мати в м. Фастів, вчинене на замовлення.

 

    

 

Так, під час брифінгу прокурор Київської області Дмитро Чібісов повідомив, що підставою для вбивства 42-річної потерпілої стало те, що після смерті її чоловіка в неї залишився його бізнес. Бажаючи відібрати вказаний бізнес, замовниця знайшла виконавця, який за 12 тисяч доларів США погодився вбити баготодітну мати.

 

У вівторок, 13 березня, виконавець замовного вбивства, підстеріг жінку, яка йшла у садочок за 3-річним сином, та ножем завдав останній 24 поранення, після чого залишив місце події.

 

Завдяки вжитим заходам прокуратури Київської області та поліції вдалося встановити осіб, причетних до вбивства потерпілої. Після цього, за погодженням із прокуратурою, співробітники поліції здійснили невідкладні слідчо-розшукові дії і у порядку ст. 208 КПК України затримали виконавця вказаного злочину 1975 року народження, двох організаторів –  1963 року народження та 1996 року народження, а також пособника 1996 року народження.

 

На даний час за процесуального керівництва прокуратури Київської області усім затриманим особам повідомлено про підозри за ст. 27, ст. 115 (умисне вбивство) КК України.

 

Прокуратура Київської області направила в суд клопотання щодо обрання запобіжних заходів підозрюваним у вигляді тримання під вартою. Розгляд клопотань відбудеться 17.03.2018 о 12:00 годині, в Фастівському міськрайонному суді.

 

Досудове розслідування триває.

 

Підозрюваним загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

 

 

 

кількість переглядів: 3939