Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області відстоює позицію щодо притягнення до кримінальної відповідальності начальника охорони одного з державних підприємств інституту садівництва Національної академії Аграрних наук України, який здійснив незаконну порубку дубу, завдавши збитків державі на суму понад 300 тисяч гривень

    

За процесуального керівництва Фастівської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно начальника охорони одного з державних підприємств інституту садівництва Національної академії Аграрних наук України у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам) КК України.

Установлено, що зловмисник в порушення вимог ст. ст. 5, 12 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», а також в порушення «Порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах», затвердженого Постановою Кабінету міністрів України, без спеціального дозволу, який посвідчується відповідним документом (ордером), виданим уповноваженим органом,  вирішив організувати незаконну порубку дерев дуба.

Для реалізації свого злочинного умислу службовець залучив четверо осіб, які не знали про злочинні наміри підозрюваного та здійснив рубку 22 дерев породи дуб.

Відповідно до розрахунку Державної екологічної інспекції в Київській області шкода завдана незаконною порубкою становить понад 300 тисяч гривень. 

Обвинувальний акт стосовно начальника охорони затверджено та скеровано до суду для розгляду по суті, йому загрожує покарання у виді позбавлення волі строком до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.  

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2056