Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області відстояла свою принципову позицію щодо незаконності використання садочка в м. Бровари площею майже 370 м², яке міська рада передала громадській організації для розміщення центру реабілітації від наркотичної та алкогольної залежності

    

Установлено, що управлінням комунальної власності та управлінням освіти і науки Броварської міської ради передано громадській організації в платне користування приміщення колишнього дитячого садочка у м. Бровари загальною площею майже 370 м² для розміщення центру реабілітації від наркотичної та алкогольної залежності. Оренда плата за вказане приміщення складала 598 грн на місяць.

Проте, відповідно до ст. 16 Закону України «Про дошкільну освіту» вивільнені приміщення ліквідованих державних та комунальних дошкільних навчальних закладів використовуються винятково для роботи з дітьми.

Відтак, спірним правочином фактично змінено цільове призначення приміщення колишнього дошкільного навчального закладу та визначено його використання для розміщення центру реабілітації від наркотичної та алкогольної залежності, тобто не для роботи з дітьми.

У зв'язку з чим, прокуратурою Київської області пред'явлено до суду позовну заяву з вимогою визнати вказаний договір недійсним та зобов’язати громадську організацію звільнити приміщення колишнього дитячого садочка загальною площею майже 370 м².

Київським апеляційним господарським судом підтримано законну правову позицію прокуратури області та залишено в силі рішення суду першої інстанції, яким задоволено вказаний позов прокуратури.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2525