Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області затверджено обвинувальний акт стосовно колишнього начальника відділу освіти Переяслав-Хмельницької міської ради, який передав підприємцю в оренду приміщення дошкільного закладу для розміщення друкарні, занизивши вартість орендованої площі, що призвело до ненадходження до держбюджету коштів у сумі майже 2 млн грн

    

Установлено, що в квітні 2012 року між відділом освіти Переяслав-Хмельницької міської ради та приватним підприємством укладено договір оренди приміщення дошкільного закладу площею майже 700 м2. Підприємець використовував вказані приміщення для розміщення друкарні та організації виробництва.

Як з’ясувалось, перед укладенням договору оренди незалежна оцінка нерухомого майна не проводилась, що призвело до суттєвого зниження оплати за оренду нерухомого майна та ненадходження коштів до бюджету.

Колишній начальник відділу освіти Переяслав-Хмельницької міської ради, в порушення вимог Закону України «Про оренду державного та комунального майна», не забезпечив проведення експертної оцінки вартості майна з метою встановлення правильного розміру орендної плати.

Таким чином, згідно висновку судово-економічної експертизи внаслідок заниження вартості орендованої площі нанесено збиток державному бюджету на суму майже 2 млн грн.

Переяслав-Хмельницьким відділом Бориспільської місцевої прокуратури затверджено та скеровано до суду для розгляду по суті обвинувальний акт стосовно колишнього начальника відділу освіти Переяслав-Хмельницької міської ради у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 (службова недбалість, що спричинило тяжкі наслідки) КК України.

Обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі строком до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 2423