Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Завдяки прокуратурі Київської області до державного бюджету стягнуто понад один мільйон гривень з директора підприємства, який умисно ухилявся від сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування

    

Установлено, що за період з 2014 по 2016 рік директор одного з дочірніх підприємств ВАТ «Державна акціонерна компанія Автомобільні дороги України», незважаючи на наявність коштів на рахунках (лише за вказаний період проведено банківських операцій на суму майже 25 млн грн), умисно не сплачував єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Всього до державного бюджету не надійшло коштів на суму понад один мільйон гривень.

Прокуратурою Київської області директору підприємства повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 212 -1 (умисне ухилення від сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування вчинене службовою особою підприємства, установи, організації незалежно від форми власності, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів у значних розмірах) КК України.

У ході досудового розслідування кримінального провадження, правопорушник в повній мірі відшкодував шкоду, завдану державі, повернувши до держбюджету вказані кошти.

Досудове розслідування триває.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2327