Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Завдяки принциповій позиції прокуратури Київської області поновлено права 4-х засуджених, які перебувають у «Бучанській виправній колонії (№ 85)»

    

Прокуратурою Київської області за результатами раптової перевірки  в Державній установі «Бучанська виправна колонія (№ 85)» виявлено грубі порушення прав засуджених при їх поміщенні в дисциплінарний ізолятор.

 

Зокрема встановлено, що адміністрацією вказаної установи до 4-х засуджених застосовано стягнення у вигляді поміщення в дисциплінарний ізолятор без проведення належним чином перевірки за фактами порушення режимних вимог (відсутність на одязі нагрудного знаку тощо).

 

Також при вирішенні питання про застосування цих заходів стягнення до засуджених було порушено їх право  на отримання правової допомоги.

 

Реагуючи на вказані порушення прокуратурою області негайно звільнено 4 засуджених з дисциплінарного ізолятору. На даний час вирішується питання про притягнення винних посадових осіб колонії до дисциплінарної відповідальності.

 

Упродовж поточного року за втручанням прокуратури області з дисциплінарних ізоляторів виправних установ загалом звільнено 14 незаконно утримуваних у них засуджених.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 2907