Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області вимагає стягнути з приватного підприємства до місцевого бюджету м. Біла Церква несплачену орендну плату на суму понад 300 тис грн

    

Установлено, що в 2013 році між управлінням комунальної власності та концесії Білоцерківської міської ради та приватним підприємством укладено договір оренди одного з нежитловим приміщень загальною площею майже 200 м2 в м. Біла Церква.

За умовами укладеного договору орендар зобов’язувався своєчасно і в повному обсязі сплачувати орендну плату незалежно від наслідків господарської діяльності.

Однак, недобросовісне підприємство, користуючись орендованим приміщенням, орендну плату не виплачувало, чим заборгувало міській раді понад 300 тис грн.

Крім того, після спливу дії договору оренди, підприємство продовжувало використовувати вищевказане приміщення, та відмовлялося добровільно його звільняти та сплачувати оренду.

Так, в 2017 році боржника, примусово, за участі державного виконавця зобов’язано звільнити вищезазначене приміщення.

В подальшому, після фактичного звільнення з орендованого приміщення, задля уникнення сплати боргу, відповідач вніс до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань зміни до відомостей про юридичну особу, до установчих документів зміну податкової інформації та змінив керівника. 

Реагуючи на виявлені порушення, Білоцерківською місцевою прокуратурою заявлено позов до суду про стягнення з приватного підприємства до місцевого бюджету м. Біла Церква боргу з орендної плати на суму понад 300 тис грн.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2673