Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області вимагає стягнути із забудовника майже 200 тис грн збитків у вигляді упущеної вигоди на користь місцевого бюджету Великодимерської селищної ради

    

Установлено, що один із забудовників на території Великодимерської селищної ради отримавши декларацію про готовність об’єкта до експлуатації так і не взяв участь у розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населених пунктів вказаної територіальної громади у вигляді пайової участі.

 

При цьому, боржник навіть не звернувся до селищної ради із заявою про намір укласти договір про пайову участь у розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури, чим порушив норми законодавства у сфері містобудівної діяльності. Керівництво товариства сподівалося, що їм вдасться обійти Закон та уникнути сплати коштів у сумі майже 200 тис грн.

 

Проте, Законодавець визначив, що навіть після введення об’єкта до експлуатації та неукладення договору про пайову участь, забудовник зобов’язаний відшкодувати збитків у вигляді упущеної вигоди.

 

Реагуючи на виявлені порушення, Броварська місцева прокуратура звернулася з позовом в інтересах держави до забудовника про відшкодування збитків у вигляді упущеної вигоди у розмірі майже 200 тис грн до місцевому бюджету Великодимерської селищної ради.  

 

Робота на вказаному напрямку триває.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2493