Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Завдяки принциповій позиції прокуратури Кийвської області державі повернуто земельну ділянку лісового фонду, що знаходиться на території Національного природного парку «Голосіївський» з незаконного володіння комунального підприємства

    

Завдяки принциповій позиції прокуратури Київської області відновлено порушені права держави на землі лісогосподарського призначення та природно-заповідного фонду загальнодержавного значення.

 

Встановлено, що Лісниківська сільська рада з перевищенням повноважень незаконно розпорядилась земельною ділянкою лісового фонду площею 0,3 га, передавши її в постійне користування  комунальному підприємству для критого ринку, павільйонів та залів для ярмарків в адміністративних межах Лісниківської сільської ради Києво-Святошинського району.

 

Однак, вказана земельна ділянка відноситься до земель лісогосподарського призначення, є державної власністю, включена до складу Національного природного парку «Голосіївський» та належить на праві постійного користування КП «Лісопаркове господарство «Конча-Заспа», яке не надавало згоду на її вилучення зі складу лісових земель відповідно до положень земельного та лісового законодавства.

 

З огляду на викладене, суд погодився з доводами позову прокуратури, що передача спірної земельної ділянки відбулась з порушенням вимог чинного законодавства.

 

Позов прокуратури Київської області задоволено в повному обсязі, визнано недісним рішення сільської ради та витребувано на користь держави земельну ділянку лісогосподарського призначення.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

 

 

кількість переглядів: 4187