Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За наполегливої позиції прокуратури Київської області зобов’язано Відділ освіти Згурівської РДА оформити правовстановлюючі документи на земельну ділянку навчального закладу площею 29 га

    

Установлено, що рішенням Київської обласної ради від 2013 року безоплатно передано майно, що знаходилося на балансі Згурівської спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІ ступенів для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування із спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Київської області до спільної власності територіальних громад сіл та селища Згурівського району.

 

Серед майна, яке передано у комунальну власність територіальної громади Згурівського району була земельна ділянка навчального закладу загальною площею 29 га.

 

Однак, з 2013 року жодних дій щодо оформлення правовстановлюючих документів на земельну ділянку Відділом освіти Згурівської районної державної адміністрації не вжито.

 

Таким чином, Згурівською РДА порушено чинне законодавство, що створює передумови для зловживань щодо розпорядження зазначеною земельною ділянкою, ризики для нормального функціонування школи та навчального процесу та може призвести до негативних наслідків та порушення прав дітей.

 

Постановою Київського окружного адміністративного суду задоволено позов Бориспільської місцевої прокуратури до Згурівської районної ради, Відділу освіти Згурівської районної державної адміністрації про зобов’язання вчинити дії щодо оформлення правовстановлюючих документів на земельну ділянку загальною площею 29 га.

 

За наслідками перегляду вказаного рішення в апеляційному порядку судом рішення суду першої інстанції про задоволення позову прокурора залишено без змін.

 

Одним з пріоритетних напрямків діяльності прокуратури Київської області є захист у суді інтересів держави у сфері охорони дитинства.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 3079