Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За принципової позиції прокуратури Київської області трьом шахраям, які шляхом обману та викрадення потерпілої заволоділи її квартирою в м. Києві, обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою

    

За клопотанням прокуратури Київської області судом обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою трьом особам, які зловживаючи довірою потерпілої заволоділи її квартирою. 

 

Так, двоє чоловіків та жінка, ввійшовши в довіру до потерпілої, запропонували жінці допомогти продати її квартиру та придбати будинок за межами м. Києва, на що остання, будучи введена в оману, погодилася. Продовжуючи вводити в оману потерпілу, зловмисники отримали від останньої довіреність на право розпорядження правом власності на квартиру.

 

Для того, щоб власниця квартири не здогадалась про злочинні наміри шахраїв, зловмисники вивезли її до одного з будинків у Чернігівській області, де незаконно утримували останню проти її волі та постійно вводили в стан алкогольного сп’яніння.

 

У подальшому, зловмисники продали квартиру потерпілої за майже 600 тисяч гривень.

 

За процесуального керівництва прокуратури Київської області трьом особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ч. 4 ст. 190 (шахрайство) та ч. 2 ст. 146 (незаконне порзбавлення волі або викрадення людини) КК України.

 

Досудове розслідування триває, підозрюваним загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 2590