Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно жінки, яка шахрайським шляхом заволоділа чужим майном, яке належало померлій особі на загальну суму понад 600 тис грн

    

Білоцерківською місцевою прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 34-річної жінки, яка вчинила кримінальні правопорушення, передбачені ч. 4 ст. 190 (заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчиненому в особливо великих розмірах) та ч. 3 ст. 27, ч. 1 ст. 28, ч. 4 ст. 358 (організація використання завідомо підроблених документів, вчиненого без попередньої змови групою осіб) КК України.

Установлено, що жінка, шахрайським шляхом, вирішила заволодіти чужим майном, а саме будинком та земельною ділянкою в м. Біла Церква, які належали померлій особі, з метою їх подальшого продажу та збагачення за рахунок чужого майна.

Як з’ясувалося, зловмисниця, завідомо підробивши офіційні документи, а саме паспорта, залучила до своєї злочинної діяльності двох осіб, які мали б представлятися особами, якими вони не являються, при здійсненні відповідних нотаріальних дій щодо переоформлення вказаного будинку та земельної ділянки.

Так, один із виконавців злочину мав виступити в ролі померлої – як продавець належного їй майна, а інший  – в ролі покупця, який мав придбати майно померлої. При цьому, обвинувачена пообіцяла останнім грошову винагороду після подальшого продажу майна.

В подальшому, шляхом обману нотаріуса, виконавцями підписано договора купівлі-продажу вказаного майна. На підставі вказаних завідомо підроблених документів нотаріусом було здійснено реєстрацію права власності.

Таким чином, обвинувачена заволоділа будинком та земельною ділянкою померлої особи, чим завдала матеріальних збитків потерпілій на суму понад 600 тис грн.

Варто зазначити, що двоє спільників обвинуваченої уклали угоди про визнання винуватості, суд визнав їх винними у вчиненні кримінальних  правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 27, ч. 1 ст. 28 ч. 4 ст. 358 (співучасть у використанні завідомо підроблених документів, вчиненого без попередньої змови групою осіб ) КК України та призначив покарання у виді штрафу в розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Прес-служба

прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 2397