Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Завдяки прокуратурі Київської області до державної власності повернуто майже 6 га земель лісу на території м. Обухова, який незаконно відводився під житлове будівництво

    

Завдяки послідовній та обгрунтованій позиції прокуратури Київської області в апеляційній інстанції задоволено позов Києво-Святошинської місцевої прокуратури та визнано недійсними рішення Обухівської міської ради про вилучення з постійного користування ДП «Київське лісове господарство» земель площею майже 6 га та подальшу передачу їх для багатоквартирного житлового будівництва приватній юридичній особі на території м. Обухів.

 

В ході судового розгляду належними та допустимими доказами підтверджено, що спірна земельна ділянка площею майже 6 га відноситься до земель державної власності лісогосподарського призначення, а переведення її міською радою до категорії земель житлової та громадської забудови здійснено з перевищенням повноважень та з порушенням норм Земельного і Лісового кодексів України.

 

Крім цього, судом визнано недійсним договір оренди вказаної земельної ділянки, чим відновлено порушені права держави та територіальної громади міста Обухів. Лісова ділянка і надалі буде виконувати свої рекреаційні, культурно-спортивні та оздоровчі функції та забезпечуватиме екологічні потреби населення.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 3719