Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області в апеляційній інстанції відстояла свою принципову позицію щодо незаконності передачі в оренду приміщення школи в м. Бровари площею майже 100 м², які відділ освіти передав приватному підприємцю для розміщення ательє

    

Прокуратурою Київської області виявлено факт незаконної передачі в оренду приміщення однієї із загально-освітніх шкіл в м. Бровари, не повязаних з навчально-виховним процесом.

 

Установлено, що у 2015 році посадовими особами виконавчого комітету Броварської міської ради надано дозвіл на укладення договору оренди комунального майна – приміщення загальноосвітнього навчального закладу, загальною площею майже 100 м2 вартістю майже 300 тис. грн. для розміщення ательє з виготовлення трикотажних виробів.

 

Після чого, Управлінням комунальної власності Броварської міської ради вказане приміщення незаконно передано в оренду фізичній-особі підприємцю для розміщення ательє з виготовлення трикотажних виробів.

 

Відповідно до Закону України «Про освіту», об’єкти освіти не можуть бути об’єктами оренди, оскільки приміщення закладів освіти можуть використовуватися виключно для цілей, пов’язаних з навчально-виховним процесом та дозвіллям дітей.

 

У зв'язку з чим, прокуратурою пред'явлено до суду позовну заяву про визнання незаконним та скасування рішення виконавчого комітету, визнання недійсним договору оренди та повернення майна школі в м. Бровари.

 

Київським апеляційним господарським судом підтримано законну правову позицію прокуратури Київської області та залишено в силі рішення суду першої інстанції, яким задоволено позов прокуратури про визнання недійсним договору оренди та повернення майна навчального закладу.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2684